Startpagina
Veilingen
Favorieten

Pons- en stansmachines

0 loten

Het lijkt erop dat er geen loten zijn voor "Pons- en stansmachines".

Helaas zijn er geen loten die aan jouw zoekopdracht voldoen.

Klik hier om alle open veilingen te zien.

Betaalbaar precisiewerk: tweedehands ponsmachines te koop bij Vavato

Een tweedehands ponsmachine is een werktuig dat wordt gebruikt bij het bewerken van plaatmateriaal door middel van ponsen of stansen. Dit proces omvat het uitsnijden van gewenste vormen uit het plaatmateriaal met behulp van speciaal ontworpen ponsgereedschap. Deze tweedehands ponsmachines zijn ontworpen om nauwkeurige en repetitieve resultaten te leveren bij het vormgeven van materialen, zoals metaalplaten of kunststofplaten. Tweedehands ponsmachines worden vaak te koop aangeboden in industriële omgevingen waar efficiëntie en precisie heel belangrijk zijn bij het produceren van diverse onderdelen voor tal van toepassingen, variërend van auto-onderdelen tot elektronische behuizing. 

Afhankelijk van de specifieke behoeften van de toepassing, variëren tweedehands ponsmachines die je bij ons kan kopen in grootte en graad van complexiteit. Ze kunnen handmatig worden bediend of geautomatiseerd zijn voor grotere productievolumes. De tweedehands ponsmachine werkt door het ponsgereedschap naar beneden te bewegen met een bepaalde kracht, waardoor het materiaal wordt uitgeponst en de gewenste vormen van metaal of kunststof worden gecreëerd. Met minimale verspilling en maximale efficiëntie, biedt dit proces een kosteneffectieve oplossing voor het vormgeven van materialen op grote schaal. 

De diverse wereld van tweedehands ponsmachines: van handmatig tot CNC

Ontdek de verschillende tweedehands ponsmachines die je bij ons kan kopen om jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen. 

Handmatige ponsmachine 

Zoals de naam het verklapt, is een handmatige ponsmachine een machine die wordt bediend door menselijke kracht. Deze machines vereisen handmatige bediening door middel van een bestuurder. Deze bediening gebeurt meestal via een hendel of een ander handmatig bedieningsmechanisme. Handmatige ponsmachines zijn over het algemeen eenvoudiger van ontwerp en vereisen geen externe krachtbron zoals elektriciteit of perslucht. Deze tweedehands ponsmachines zijn geschikt voor kleinere productievolumes of voor situaties waarin mobiliteit en veelzijdigheid belangrijker zijn dan hoge productiesnelheden. 

Pneumatische ponsmachine 

Een pneumatische ponsmachine wordt aangedreven door perslucht. Deze machines gebruiken perslucht om het ponsmechanisme aan te drijven, waardoor ze krachtiger en sneller zijn dan handmatige ponsmachines. Wil jij graag hoge productievolumes? Dan heb jij deze tweedehandsponsmachine nodig! Ze zijn ideaal voor industriële processen waarbij snelheid, nauwkeurigheid en repetitiviteit belangrijk zijn. 

Hydraulische ponsmachine 

Een hydraulische ponsmachine is een type machine dat werkt om gaten te ponsen in verschillende materialen zoals roestvrij staal, koolstofstaal en PVC. De tweedehands ponsmachine gebruikt hydraulische druk om kracht uit te oefenen op een pons- en matrijsset, die de gewenste vorm uitsnijdt in het materiaal. Hydraulische ponsmachines worden aangedreven door hydraulische druk in plaats van perslucht of menselijke kracht. Ze zijn krachtiger dan handmatige ponsmachines en worden vaak gebruikt voor zwaardere bewerkingen en in industriële omgevingen waar precisie en snelheid belangrijk zijn. 

CNC-ponsmachine

Deze tweedehands ponsmachines zijn computergestuurd en bieden geautomatiseerde precisie bij het ponsen van materiaal. Ze worden geprogrammeerd  om specifieke en speciale patronen of vormen uit te ponsen en kunnen zeer complexe bewerkingen uitvoeren met hoge nauwkeurigheid. Ze zijn dus in staat om heel complexe vormen te produceren, dankzij hun geautomatiseerde functionaliteit. Naast het voordeel van hun geavanceerde functionaliteit en flexibiliteit, vereisen deze machines meestal een hogere investering en gespecialiseerde training om deze te kunnen bedienen. Vavato is het ideale platform om kosten te reduceren door mee te bieden op een tweedehands ponsmachine.

Elektrische ponsmachine

In tegenstelling tot pneumatische ponsmachines die perslucht gebruiken, werken elektrische ponsmachines op elektriciteit. Ze zijn vaak draagbaar en kunnen gemakkelijk gebruikt worden voor kleinere bewerkingen van vormen of op locaties waar geen perslucht beschikbaar is. Dit maakt deze tweedehands ponsmachine uiterst flexibel en gemakkelijk in gebruik. 

De keuze voor een specifieke ponsmachine hangt af van verschillende factoren. Denk maar aan de vereiste precisie, het materiaal dat wordt bewerkt, de productievolumes en het beschikbare budget. Vavato kan voor jou de keuze niet maken, maar kan je wel een handje helpen bij dat laatste. Jij bepaalt namelijk zelf je budget én bod op een tweedehands ponsmachine. Je hangt dus niet vast aan winkelprijzen. Het enige wat jij hoeft te doen, is jouw budget in het oog houden en aan de hand hiervan een bedrag bepalen dat je wil betalen voor een tweedehands ponsmachine.  

Tweedehands ponsmachines versus stansmachines

Ken jij het verschil tussen een ponsmachine en stansmachine? Hoewel stansmachines en ponsmachines vergelijkbare functies hebben, zijn het technisch gezien verschillende soorten machines. 

Een stansmachine wordt gebruikt om materialen te bewerken door middel van een snij- of stanswerktuig dat een bepaalde vorm uitsnijdt. Hoewel dit heel hard lijkt op het proces van een tweedehands ponsmachine, wordt een stansmachine eerder gebruikt voor het stansen van materialen zoals papier, karton, plastic, leer, textiel en metaal. Ze kunnen worden gebruikt om complexe vormen uit te snijden voor diverse toepassingen, zoals verpakkingen, etiketten, stempels, enzovoort. 

Waar een stansmachine gebruikt wordt bij materialen zoals papier, plastic en leer, wordt een ponsmachine eerder gebruikt voor het ponsen of omvormen van plaatmateriaal door ponsgereedschap. Dit materiaal is meestal metaal. Het proces omvat het uitdrukken van gewenste vormen uit het plaatmateriaal door middel van ponsgereedschap, zoals een matrijs en een stempel. Tweedehands ponsmachines worden vaak gebruikt in de metaalbewerkingsindustrie voor het produceren van onderdelen met specifieke vormen en afmetingen. 

Hieruit kunnen we besluiten dat er heel wat overeenkomsten zijn tussen een ponsmachine en een stansmachine. We zien enige overlap in de functionaliteit, maar een stansmachine wordt over het algemeen gebruikt voor het uitsnijden van materialen en een ponsmachine is specifiek ontworpen voor het ponsen of omvormen van plaatmateriaal, voornamelijk metaal. 

Waarom een tweedehands ponsmachine aankopen bij Vavato? 

Vavato is een online veilingplatform waarop we uitsluitend tweedehands ponsmachines aanbieden die gewaardeerd zijn om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Hierdoor koop jij tweedehands een ponsmachine die voldoet aan hoge prestatienormen. Onze veilingen omvatten een breed assortiment, waaronder tweedehands ponsmachines, die geschikt zijn voor elk project. 

Met het gemak van onze online aanwezigheid kun je eenvoudig bieden op je favoriete tweedehands ponsmachines vanuit je huis of kantoor. Dankzij gedetailleerde lotomschrijvingen en duidelijke afbeeldingen, hoef je niet meer naar een fysieke winkel. Hierdoor kun je snel beslissingen nemen en koop je loten die bij jouw behoeften passen. Bovendien zijn de prijzen aantrekkelijk, want jij bepaalt deze helemaal zelf! Op die manier krijg je waar voor je geld. Het aankopen van tweedehands ponsmachines via onze online veilingen is dus vaak kosteneffectiever dan het kopen van nieuwe machines.

Hoe werkt het bieden op een tweedehands ponsmachine 

Een tweedehands ponsmachine kopen is heel simpel via ons platform. Je bent slechts enkele stappen verwijderd van het winnen van je favoriete lot in een veiling met tweedehands ponsmachines. Bij Vavato krijg jij de volledige controle, want je hebt de mogelijkheid om zelf je bod te bepalen dat je bereid bent te betalen voor jouw favoriete tweedehands ponsmachine. Ons platform garandeert een transparante gebruikerservaring, waardoor je met vertrouwen en gemak kunt bieden op de loten die essentieel zijn voor jouw activiteiten.

Neem vandaag nog deel aan een veiling met tweedehands ponsmachines. Maak in enkele seconden een account aan, volg je favoriete loten en plaats jouw bod op je favoriete lot. Twijfel je nog over je bod? Bekijk bij elk lot welke dagen een bezichtiging mogelijk is en inspecteer het lot ter plaatse. Na de bezichtiging heb je nog steeds de mogelijkheid om jouw tweedehands ponsmachine te bemachtigen door het hoogste bod te plaatsen.

Klik hier om in enkele stappen een eigen My Vavato account te creëren en ontdek vandaag nog hoe deze machines jouw bedrijf kunnen helpen groeien.

Verkoop jouw tweedehands ponsmachine en investeer opnieuw bij Vavato 

Wil jij een ponsmachine tweedehands verkopen maar weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Bij Vavato ben je aan het juiste adres. Ons online veilingplatform biedt verkopers een betrouwbare en efficiënte manier om hun materiaal te verkopen via onze veilingen. Bereik een breed publiek van potentiële kopers en verkoop jouw tweedehands landbouwmachines snel en eenvoudig op Vavato. Je hoeft zelf niks te doen, wij begeleiden jou van A tot Z. Op die manier kan jij verder doen met waar je goed in bent. Bovendien ontvang je de gerealiseerde opbrengst van je tweedehands ponsmachine 14 dagen na de veiling. 

Vul dit formulier in en wij contacteren jou zo snel mogelijk om samen met jou de opties verder te bekijken. Wie weet kan jouw tweedehands ponsmachine stralen in een van onze veilingen.  
Download nu de Vavato app!

Snel. Gemakkelijk te gebruiken. Veilig.

  • Verbeterde gebruikerservaring
  • Realtime push notificaties
  • Mis nooit meer uw favoriete kavels
  • Meer functionaliteit
Google playApp store